Heb jij ook een goed idee?

SWEET GREETS

Wat zou starten als een campagne op Twitter (Sweet Tweets), is veranderd in de liefste campagne van het internet waarbij elke dag een persoonlijk complimentje op instagram is gezet.

Voor veel mensen is social media een negatief begrip, door de overvloed van haatberichten. Of je nou online gepest wordt door bijvoorbeeld klasgenoten, of veel haat krijgt door je bekendheid, het kan een grote invloed hebben op je mentale gezondheid. De gevolgen zijn serieus maar omdat het online is, zien veel mensen niet in dat het zo erg is. 

Sweet Greets heeft elke dag een complimentje op instagram gezet, gericht op een bepaald persoon. Dat waren bekende en minder bekende mensen: iedereen kan wel een dagelijkse portie liefde gebruiken! Doordat er ook bekende Nederlanders ook op onze lijst stonden (met veel jonge online volgers), en zij de complimentjes ook weer online deelden, heeft Sweet Greets veel bereik gehad. Zie de video om er een beetje een beeld van te krijgen.

Maar Sweet Greets ging verder. De straten op. Mensen werden aangesproken en konden voor de camera een complimentje geven aan iemand waarvan zij vonden dat deze het verdiende. Gevolg: een boel lieve verhalen en een extra manier om het internet nog aardiger te maken.

Het doel was om de online wereld van social media een stukje beter te maken, mensen een beter gevoel te geven en over het algemeen meer positiviteit te verspreiden. ♥

Wil je alle complimentjes zien? Kijk dan hier.

Thema: Mentale gezondheid
Resultaat: instagram campagne en video's
Fase: afgerond