Heb jij ook een goed idee?

Triple Threat Music Programma

“Het grootste talent is dat je wéét dat je talent hebt. En dat je er dan voor gaat. Je moet je bij zo’n carrière voorbereiden op psychische, emotionele, praktische pijn en teleurstellingen. En dat moet je kunnen verduren”. Pierre Bokma, 2011

Muziek is een vorm van kunst die door mensen wordt gemaakt door middel van instrumenten te bespelen, zingen, rappen of produceren. In de jongerencultuur is muziek een belangrijk element in het ontwikkelen van je eigen identiteit. Muziek heeft niet alleen invloed op het vormen van een eigen identiteit, maar ook op de sociale kanten van een individu en de groepsidentiteit.

Voor jongeren is muziek een persoonlijke en creatieve manier om naar de buitenwereld te kunnen uiten. Het is een element die over de hele wereld mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende milieus aanspreekt. Dit komt doordat muziek laagdrempelig is en toegankelijk is voor iedereen. In de afgelopen jaren is de Nederlandse popcultuur op gebied van muziek enorm gegroeid en zich zodanig aan het ontwikkelen tot een grote business. De Nederlandse muziekindustrie is een manier van leven geworden voor jongeren en zorgt voor een artistieke, culturele, muzikale en visuele expressie van mensen.

Het Triple Threat Music collectief is een selectie van enthousiaste, gemotiveerde en beginnende muzikanten (artiesten, producers en beatmaker) die afkomstig zijn uit Haarlem (Schalkwijk en Oost). Binnen de groep zijn er subgroepen: producers, live band, zanger(es) of rappers waarin je per categorie bij kan horen. Dit wordt zo gedaan zodat er ruimte is om persoonlijke doelen te kunnen opstellen en daar verder in te kunnen groeien.

Met Triple Threat Music wilt Triple Threat (TTT) een creatieve infrastructuur bieden aan een selectief  beginnend en gevorderde talenten die zich op muzikale niveau willen ontwikkelen. Triple Threat wilt ze verbinden aan professionals om zo de benodigde informatie die zij nodig hebben kunnen krijgen. Ze dienen als belangrijke brugfunctie in de muziekindustrie en zorgen voor een gezonde doorstroming van jong talent naar de top.

Met talentontwikkeling gaat het niet over de negatieve lading en tekortkomingen die de jongeren hebben, maar is juist gericht op de potenties en talenten van de jongeren. Triple Threat wilt een platform vormen die de tijd en aandacht biedt aan de dromen, behoeften en ambities van deze jongeren. Het zal een traject zijn van 6 maanden waarin er intensief wordt gewerkt aan persoonlijke en groepsgerichte doelen. 


Fase: uitvoeringsfase