Heb jij ook een goed idee?

Slachthuis Unites (zoekt naar creatievelingen)

Van het eerste openbare slachthuis van Haarlem naar een bewaard gebleven monumentaal slachthuis complex uit de vroege 20ste eeuw tot een kinderdagverblijf getransformeerd naar een complex met vier repetitieruimtes gevestigd in Haarlem Oost waar muzikanten van jong en oud een ruimte kunnen huren om hun kunsten te beoefenen op gebied van muziek. Er is een constante verandering om ruimte te maken voor vernieuwing.

Om het Slachthuis te transformeren tot een kunst disciplinaire tempel voor en door creatievelingen uit Haarlem (oost) is ‘Slachthuis Unites’ ontstaan: een project die ervoor zorgt dat er verbindingen worden gelegd binnen de jongerencultuur op gebied van kunstdisciplines. Onder Slachthuis Unites wordt ‘All in one session’ georganiseerd.

All in one session is een event die de kracht van jongerencultuur vertegenwoordigd. We onderscheiden ons van de rest van de samenleving door ons niet te houden aan de traditionele orde, maar voornamelijk het tegenovergestelde: het vrije wil. Er zijn geen eisen waar je kunst zich aan moet voldoen, enige voorwaarde die er is: is het intrinsieke motivatie van de creatieveling. We leggen onze aandacht op jong talent, omdat daar de toekomst in zit.

Hiervoor zijn we op zoek naar creatives uit Haarlem. Denk aan (digitale/visuele) kunstenaars, graffiti artiesten, fotografen (die een pop expo willen), theatermakers, spoken word, bands, muzikanten, artiesten (singer/songwriters, rappers, bands, alles is mogelijk), videokunst, beeldende kunst, dans, literatuur en schrijvers. Voor dit project wil ik het slachthuis terrein gezamenlijk omtoveren naar een creatief plaats en verbinding leggen tussen diverse partijen.

Mocht je meer informatie willen weten, mail gerust naar Shammah@stad-haarlem.nl of kom gezellig bij ons op kantoor langs.