Heb jij ook een goed idee?

Iftar

Anouar Lazar is een  geboren en getogen Haarlemmer (19), woonachtig in Haarlem Schalkwijk die een Iftar heeft georganiseerd op zaterdag 09 juni 2018 in de ringvaart, voor de bewoners die weinig tot niets afweten van Ramadan en de (hang)jongeren die zich gedurende Ramadan vervelen en hangen op de gemeenschappelijke/openbare ruimtes van de buurt.

Iftar was er om jongeren de mogelijkheid te geven verveling om te schakelen naar actief bezig zijn, positieve participatie en het verbeteren van de leefbaarheid van de buurt. Hij wilde de jongeren uit Haarlem Oost uitnodigen om de fijnste normen en waarden van de islamitische cultuur te beleven en ze te activeren om op een andere manier een leuke avond te hebben en door samen te zijn in plaats van hangen op straat.

Op donderdag 14 juni en vrijdag 15 juni 2018 werd Ramadan, de vastenmaand van de islamitische gelovigen mooi afgesloten met een suikerfeest. Gedurende de Ramadan zijn er een aantal activiteiten die van belang zijn, een van de dagelijkse activiteit is een Iftar.

Een Iftar is de maaltijd die gedurende Ramadan genuttigd wordt na zonsondergang. Ramadan is een maand waarin er extra aandacht wordt geschonken aan liefdadigheid en saamhorigheid.

Dit heeft Anouar mooi behaald door ondersteuning van Ikbengeweldig.nl en Stichting Dock 52 man. Door er activiteiten bij toe te voegen zoals een gezamenlijke gebed gehoor, voetbaltoernooi,  samen koken en samen eten werd het een mooie avond waarin je het contrast tussen jong en oud naar elkaar toe zag smelten. Samen eten maakt het natuurlijk al veel makkelijker om elkaar te leren kennen en gesprekken te kunnen voeren. Sharing is caring


Resultaat: iftar
Fase: afgerond