Heb jij ook een goed idee?

Nieuw Nederland

Zondag 21 mei 2017 was het project genaamd: Nieuw Nederland. Dit was een project georganiseerd door zes meiden die studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.

krant

Een korte uitleg van de dag: Het is een project om vooroordelen van statushouders en hockeyers weg te nemen. Het was ook bedoeld om een verbinding te creëren.

Het project was goed voorbereid en de dag zag eruit zoals het de bedoeling was. Er stond zelfs een artikel over in de krant, ze zijn ook op de Haarlemse radio geweest om hun verhaal te vertellen.

De dames begonnen met een kennismakingsspel. Hierna kregen de statushouders een korte hockeyclinic, tijdens de clinic deden ze een overpas spel. Nadat ze het een beetje onder de knie hadden gingen ze gezamenlijk een hockeywedstrijd spelen.

Verder wilde de statushouders een potje voetballen waar de hockeyers mee instemde. Hierna gingen ze samen eten waarbij de hockeyspelers en de statushouders nog een moment hadden om met elkaar te praten. Het eten was deels door de dames zelf gemaakt, de rest van het eten was afkomstig van een Marokkaanse bakker. De dag werd afgesloten met een lunch en een drankje.

krant

Het was een geslaagde dag want de gestelde doelen waren bereikt. De statushouders vonden het een erg leuke dag en vroegen of het nog een keer kon plaatsvinden, de hockeyers vonden het ook een super leuke dag vertelde ze.

Op (bovenstaande) aftermovie van deze dag zie je duidelijk dat de vooroordelen niet altijd hoeven te kloppen!


Resultaat: een hockeytoernooi
Fase: afgerond