calisthenicsHeb jij ook een goed idee?

Calisthenics Haarlem

Geen zin om te betalen voor de sportschool? Wil jij leren trainen met je eigen lichaamsgewicht? Of wil je gewoon heel erg graag je sixpack showen? Dit kan nu bij Calisthenics Park in het Burgemeester Reinaldapark!

De Reinaldabuurt in Haarlem blijft ons maar verrassen… Nieuwe huizen, vernieuwde bushokjes, een heel nieuw Burgemeester Reinaldapark en nu zelfs een Calisthenics Park door de Barbrothers in Haarlem. Calisthenics? Wat is dat?

Het woord Calisthenics komt van Griekse woorden. “Kalos”, wat “Mooi” betekent en “Sthénos”, wat “Kracht” betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk “Mooie kracht”. Dit klopt ook met wat je met het park doet, je traint op je eigen lichaamsgewicht. De beginners oefeningen zijn bijvoorbeeld: Push ups, Pull ups, Dips, Squats, Lunges. Daarna zijn er nog veel meer oefeningen voor gevorderden.

Maar wat houdt dit in? Dit houdt in dat jij zo meteen naar het Reinaldapark kan komen om weer helemaal zomer fit te worden. Zoek op internet hoe je het beste de objecten kan gebruiken of zelfs nog beter, vraag om hulp!

Zaterdag 04-11-2016 was de opening van het Calisthenics Park. Check voor meer info op Facebook.

Tot snel bij een fit Calisthenics Park!


Resultaat: een Calisthenics Park
Fase: afgerond